© http://silviacoppulo.com!

Blog

Sílvia Cóppulo / Mitjans  / Ràdio  / Catalunya Vespre  / El privilegi va ser Carme Chacón

El privilegi va ser Carme Chacón

 

La vida és un privilegi, em deia somrient Carme Chacón, ara fa tres anys. I t’adonaves que sabia el valor que té viure un dia més, cada dia de cada dia. Perquè abans de néixer, les coses ja no anaven bé, i a la mare li van haver de provocar el part. Va néixer malalta, amb una cardiopatia congènita, que la limitava físicament, però que la va convertir en una lluitadora nata. Sòbria i rigorosa, mai ningú li ha sentit relacionar la seva ventura o desventura política o professional amb la seva malaltia. Mai, sabent com sabia que, a mesura que passaven els anys, tot plegat 46, el cor podria bloquejar-se més.

De prop, Carme Chacón et mirava als ulls fixament, et somreia i a poc a poc s’acostava. A la ràdio, a la televisió, l’havia vist ocupant el seu espai gairebé amb timidesa, per créixer de seguida defensant aferrissadament les seves conviccions més profundes. Arriscava. Sabia que les dones ho tenen tot més difícil, i per això va treballar molt i sempre disciplinadament. Alguna vegada va perdre i moltes va guanyar. Va guanyar ella, però sobretot va fer guanyar a moltes dones obrint camins d’igualtat que ningú abans havia dibuixat amb un traç tan ferm.

Avui la recordarem en conversa quan va voler donar el seu testimoni per ajudar solidàriament totes les persones que, com ella, tenien una malaltia de cor. Era per la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio de l’any 2014. Donava les gràcies als seus pares i als seus metges. Als pares, perquè l’havien tractat sempre com a una nena normal, animant-la a anar endavant i a assolir les fites que es marcava. I als metges, a qui recomanava fer cas sempre, subratllant el que ella qualificava del nostre fantàstic sistema públic sanitari. Llavors encara no sabíem que pocs mesos abans, un parell que no mereixen ni que els diguem el nom, deien que ens havien destrossat aquest sistema sanitari que ella posava en valor.

Share
No Comments

Leave a Reply