© http://silviacoppulo.com!

Blog

Sílvia Cóppulo / Mitjans  / Premsa  / El Periódico  / Els meus alumnes de màster

Els meus alumnes de màster

La ministra Montón ha de dimitir per plagiar el treball final de màster, i jo no surto de la meva sorpresa. Aquest nou cas m’agafa corregint els treballs dels meus alumnes de Comunicació del Màster d’OBS (Online Business School) sobre Gestió Sanitària. Una vegada més quedo petrificada. No hi ha res al món professional que em reconforti més que la relació amb els meus estudiants. Res. Els veig com, dia a dia, fins i tot en la distància, desenvolupen les seves habilitats comunicatives. M’escriuen que han pogut fer amb facilitat aquesta conferència que ajornaven, perquè els imposava parlar davant d’un públic qualificat. Em diuen que s’atreveixen millor a donar “males notícies”. Adverteixo en els seus escrits que debaten amb els seus col·legues amb més capacitat de síntesi. Els veig en vídeo somrient a la càmera i al món, enrere van quedar antics temors. I en privat m’agraeixen com aquesta formació els enriqueix personalment i professionalment. Amb sinceritat confesso que els meus alumnes m’emocionen. Ensenyar no és només transmetre coneixements; és intentar inspirar els teus alumnes perquè descobreixin el tresor que porten amagat al seu interior. Viure és deixar un llegat perquè algú hi pugui sembrar. El món és llavors més habitable, la humanitat millora. Qualitat i calidesa, com diuen els meus estimats alumnes de màster.

Així doncs, enganyar sobre la formació és perversió pura. És desmerèixer el coneixement i maltractar l’esforç d’estudiants i professors honestos. Està bé que aquests polítics se’n vagin a casa. A reflexionar i a estudiar amb humilitat.

Diuen els experts que la transformació digital comporta un nou marc mental social, en el qual les persones ja no estan disposades a sotmetre’s als abusos i els enganys dels poderosos. Bé. Per cert, a propòsit de la universitat que acull aquests màsters fantasmes: la Rei Joan Carles. ¿Fins quan la inviolabilitat de l’emèrit per no investigar els seus possibles delictes? ¿Fins quan serà vigent allò de “la paraula del rei és llei?”. Disculpin la volta. Avui només he vingut a la columna per parlar-los dels meus estimats alumnes.

Foto: Juan Carlos Hidalgo (agència EFE)

Article publicat origiàriament a El Periódico de Catalunya, el 17 de setembre de 2018.

Share
No Comments

Leave a Reply