© http://silviacoppulo.com!

Blog

Sílvia Cóppulo / Mitjans  / Televisió  / El Divan de TV3  / Mas marca el rumb i espera

Mas marca el rumb i espera

Arriba Artur Mas a ‘El divan’ aquest diumenge a TV-3 i ens empassem imatges del passat, perquè l’’expresident’ no es bat per a res en retirada, tot i que no hagi arribat el seu moment de xutar la pilota a porteria. Per això va dir allò d’un pas al costat i no un pas enrere. Es manté en primera línia de joc esperant l’ocasió propícia.

Amb detall, desgrana estratègia present i futura. Quatre elements, diu: que el projecte independentista guanyi totes les eleccions que es convoquin per créixer en legitimitat, augmentar els aliats internacionals, oferir una bona obra de govern des de la Generalitat actual i intervenir en la política espanyola. ¿Facilitar la investidura de Pedro Sánchez? Mas raona: ¿Necessitem un Govern que cada dia vulgui incendiar Catalunya, o ja tenim tota la tensió que necessitem? L’expresident s’inclina perquè s’asseguin a dialogar PSOE, Unides Podem, el PNB i les forces sobiranistes. Es tracta d’evitar que el poder estigui en mans de la suma de les dretes, ja que un augment de tensió acabaria trencant allò que a Catalunya encara se sosté i que cal protegir fins que “legalment” Catalunya se separi d’Espanya, subratlla.

I per si no hagués quedat clar: “Si a la Catalunya unionista, el PSC va guanyant posicions, passa a ser un interlocutor que cal reforçar, perquè és tan real la Catalunya independentista com la que no ho és. D’això se’n diu democràcia”. Artur Mas interpreta els resultats de les eleccions locals. Certament, la població ha entrat en una etapa nova, tot i que qui ha tret profit polític sense despentinar-se són els socialistes, tant a l’Ajuntament de Barcelona com a la Diputació. Així van les forces sobiranistes discutintno només a cau d’orella, sinó al descobert pel mateix tros de pastís. Veurem què són capaços de construir. Com si ho tingués al cap, Artur Mas es presenta com un líder fort i tranquil que fa equilibris per no desmerèixer Puigdemont o Torra, mentre dibuixa el rumb. Acaricia una brúixola i somriu: si el vent bufa en contra, no navegui.

Article publicat originàriament a El Periódico de Catalunya, el 12 de juliol de 2019.

Share
No Comments

Leave a Reply