© http://silviacoppulo.com!

Sílvia
Cóppulo

Periodista i doctora en comunicació

Qui soc?

Soc vital, creativa i emprenedora. Soc honesta i intento ser generosa i estimar.

Vaig néixer a Mataró, en el si d’una família on els valors ens definien. Sobretot la paraula donada, el compromís.

Vaig llicenciar-me en Psicologia a la UB mentre treballava primer a un taller tèxtil; després a una escola especial i finalment a la ràdio. Aquella Ràdio Mataró del 1977 va elegir-me com la seva “locutora”. A partir d’aquí no he deixat mai més la ràdio. L’entenc no solament com un servei públic, sinó com a un mitjà per cohesionar-nos com a grup humà, per formar-nos, per informar-nos i per passar-nos-ho la mar de bé. La cultura ens salva. A Catalunya Ràdio continuo sent-hi. És la meva casa mare, la que m’ha permès conèixer el món i analitzar-lo. L’estimo. Ara hi continuo fent “el Divan”, el temps de la conversa humana que no jutja les persones, sinó que les entén. “El Divan” tant a Catalunya Ràdio com a TV3 és un espai íntim de confessions, records i esperances. Els mitjans de comunicació són el meu espai natural.

Quan ja exercia com a periodista, vaig doctorar-me en Periodisme a la URL. Expresso la meva opinió a El Periódico de Catalunya.

El món acadèmic és també el meu món. M’agrada ensenyar Ràdio a la UB i Comunicació a la UIC i a OBS. Ara emprenc una aventura que m’entusiasma, l’Observatori de Lideratge en l’Empresa, a la BSM-UPF. Amb perspectiva de gènere.

He escrit alguns llibres, com ara “Dones de primera” o “Com neix COMRàdio”.

Generosament, m’han atorgat alguns premis al llarg de la meva vida professional.

No m’agrada gaire recitar el passat; tenim l’oportunitat en el present i m’entusiasma anar creant el futur.

GALERIA

A VEGADES EM PREGUNTEN

TRAJECTÒRIA PROFESSIONAL

A LA RÀDIO

A LA TELEVISIÓ

PREMIS I DISTINCIONS