© http://silviacoppulo.com!

Blog

Sílvia Cóppulo / Mitjans  / Ràdio  / El Divan de Sílvia Cóppulo, a Catalunya Ràdio  / Salut mental: Ningú voldria estar dins d’un pou, oi? a ‘El divan’ amb Javier Cuesta, Félix Soria i Mariona Muñoz

Salut mental: Ningú voldria estar dins d’un pou, oi? a ‘El divan’ amb Javier Cuesta, Félix Soria i Mariona Muñoz

“El divan”, amb Sílvia Cóppulo, torna en format podcast cada dimecres a partir del 30 de març, a Catalunya Ràdio. La tretzena temporada del programa proposa més converses humanes, personals i íntimes perquè els convidats confessin les seves interioritats vitals i, a partir d’aquí, ajudin a fer més comprensible allò que està passant de debò en l’actualitat.

“El divan” configura un espai propi, singular i únic, que des de fa 13 anys incideix en els valors de la conversa, la sinceritat i la humanitat per treure el millor de cada entrevistat. Amb la complicitat de la música que acarona la vida de les persones que s’estiren al divan generem una atmosfera íntima, capaç d’arribar al moll de l’os d’aspectes d’interès particular i, a la vegada, general.

En aquesta tretzena temporada, exclusiva en format podcast, “El divan” pren formes diferents. D’una banda es manté “el divan clàssic”: la conversa amb persones de gran rellevància social i cultural. Però a més neix “el divan actual”, que pren formats diferents. Basant-se sempre en la vessant més humana, aborda qüestions rellevants de la vida des de la proximitat emocional i creant un espai d’harmonia. És el cas del primer programa, titulat Ningú voldria estar dins d’un pou, oi?”Javier CuestaFélix Soria i Mariona Muñoz, “ments despertes” amb diagnòstic de salut mental, reflexionen sobre aquest tipus de malalties i ajuden a tirar per terra qualsevol mena de prejudici, tabú o estigma. A continuació el podeu escoltar sencer el primer podcast publicat el dia 30 de març del 2022:

“Passejava amb una síndria a la mà pensant que era la Terra. La fase d’eufòria és molt llaminera”, diu en Félix Soria. En Javier Cuesta afegeix: “Com se surt de tres anys de depressió? A les escoles, jo dono la meva visió de la malaltia mental. Ara començo a assaborir la vida.” I la Mariona Muñoz, la més jove, rebla: “El bullying et pot matar. Una anorèxia és com una addicció mental. Sense adonar-nos-en acabem controlant el nostre cos com si fos una droga.” Tots tres són ponents de “Ments despertes” del Grup SomVia. Van a les escoles a explicar als adolescents què és tenir un diagnòstic de salut mental. En primera persona. Al divan ens expliquen com viuen, què senten i què els il·lusiona, amb la psicòloga Sílvia García Márquez.

“El divan” es pot seguir a través de la pàgina web i l’app de Catalunya Ràdio, de les xarxes socials i de Spotify, a continuació us deixo els enllaços:

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.